אוכל
צילום׃ לידור רז כהן, דיאטת 17 הימים

פיתה טחינה במיקרו ב-2 דקות

זוכרים את לחם הטחינה האלמותי, שכולנו מכינים בפסח וחלקנו גם בימות השנה האחרים? בוודאי תשמחו לשמוע שנולדה לו אחות חדשה ומוצלחת לא פחות: פיתה טחינה ללא גלוטן, שמכינים במיקרו בשנייה

לידור רז כהן | דיאטת 17 הימים | פורסם 22/01/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 289 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כף וחצי טחינה גולמית 

ביצה אחת גודל L

כף מים

כפית אבקת אפייה

מלח, זעתר ו/או שומשום, לפי הטעם

חצי כפית סילאן ללא סוכר (לא חובה)

תוספות אפשריות:

חצי כפית סילאן ללא סוכר (לא חובה)

מעט זעתר

שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל המרכיבים במזלג.

2 משמנים קערה עגולה גדולה ומעבירים אליה את התערובת.

3 מכניסים למיקרו ל-2 דקות, הופכים ומחממים עוד 20-30 שניות.

4 חוצים וממלאים במה שרוצים.

* אפשרי להכין את הפיתה גם במחבת שחוממה מראש עם מעט שמן זית.

* את הטחינה אפשר להמיר בממרח שקדים, קמח שקדים או חמאת בוטנים טבעית.

לחמניות טחינה לפסח (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
אחרי לחם הטחינה ולחמניות הטחינה, הגיע תור הפיתה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לקבוצת דיאטת 17 הימים בפייסבוק

לאינסטגרם

ליוטיוב