צילום׃ לידור רז כהן, דיאטת 17 הימים
פיתה טחינה במיקרו ב-2 דקות
זוכרים את לחם הטחינה האלמותי, שכולנו מכינים בפסח וחלקנו גם בימות השנה האחרים? בוודאי תשמחו לשמוע שנולדה לו אחות חדשה ומוצלחת לא פחות: פיתה ללא גלוטן, על בסיס טחינה או שקדים, שמכינים במיקרו בשנייה
לידור רז כהן | דיאטת 17 הימים
| פורסם 22/01/20
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
כף וחצי טחינה גולמית
ביצה אחת גודל L
כף מים
כפית אבקת אפייה
מלח, זעתר ו/או שומשום, לפי הטעם
חצי כפית סילאן ללא סוכר (לא חובה)
תוספות אפשריות:
חצי כפית סילאן ללא סוכר (לא חובה)
מעט זעתר
שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל המרכיבים במזלג.
2 משמנים קערה עגולה גדולה ומעבירים אליה את התערובת.
3 מכניסים למיקרו ל-2 דקות, הופכים ומחממים עוד 20-30 שניות.
4 חוצים וממלאים במה שרוצים.
* אפשרי להכין את הפיתה גם במחבת שחוממה מראש עם מעט שמן זית.
* את הטחינה אפשר להמיר בממרח שקדים, קמח שקדים או חמאת בוטנים טבעית.