אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

קציצות ברוקולי הכי קלות שיש

מפתיע ובריא: קל, טעים ועשיר בערכים תזונתיים. והבונוס - אפשר גם לאפות בתנור

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 18/03/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 420 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-15 קציצות:

500 גרם ברוקולי

3 שיני שום קצוצות

3/4 כוס קוואקר

2 ביצים

1 כפית עלי תימין יבש

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 שמן, לטיגון

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הברוקולי במיקרוגל (או חולטים במים רותחים) 3-4 דקות, עד שהוא מתרכך מעט. מקררים וקוצצים דק.

2 מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים מכוסה לחצי שעה.

3 יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד השחמה. יש להפוך בעדינות, כדי שהקציצות לא יתפרקו.

4 מגישים לצד יוגורט מתובל בשום, שמן זית ומלח.

* אפשר להוסיף לקציצות 3 כפות גבינה בולגרית מגוררת.

* אפשר לאפות במקום לטגן: יוצרים קציצות בידיים משומנות מעט ומניחים על נייר אפייה משומן. אופים ב-200 מעלות עד שהקציצות מזהיבות, הופכים ואופים עד להשחמה.

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

 

>> מתכונים לפסח