אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

אורז מלא עם גזר וצימוקים

מנה בריאה עם ירקות

| טבע הריפוי | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

‏‏‏‏2 כוסות אורז מלא שטוף (רצוי להשרות יום קודם או מספר שעות)

2 בצלים קצוצים

4-6 גזרים (רחוצים אבל לא קלופים)

כוס צימוקים

חצי כפית זרעי כמון

חצי כפית כורכום

4 כפות שמן

3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מאדים את הבצל ב- 2 כפות שמן (אפשר להחליף בחמאה) באיטיות על אש נמוכה בכלי מכוסה.

2 מוסיפים את האורז ולאחריו את המים, מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 20-30 דקות.

3 מכבים את האש ומשאירים 20 דקות במכסה סגור (להימנע מהצצות). אופציה אחרת לבישול האורז היא להוסיף את המים לבצל ולהרתיח, ואז להוסיף את האורז ולבשל על אש נמוכה.

4 חותכים את הגזר לרצועות דקות – ½ ס"מ עובי ו- 3 ס"מ אורך, ומאדים כ- 10 דקות ב- 2 כפות שמן על אש קטנה בכלי סגור. אם יש צורך מוסיפים מעט מים. מוסיפים לגזר את הצימוקים והתבלינים לבישול קצר נוסף. מערבבים את תערובת הגזר עם האורז ומשאירים מכוסה לרבע שעה. מגישים חם. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!