אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

לחם בריאות - לחם שיפון וחיטה מלאה

לחם בריאות ארצישראלי של המאפיות של פעם, המזכיר ניחוחות רחוקים של המאפיות הירושלמיות לפני ארבעים שנה

קובי מזרחי | mako אוכל | פורסם 05/02/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

 

מרכיבים :

לשני כיכרות:

4 כפות סוכר

2 כפות שמרים יבשים

400 גרם קמח שיפון

250 גרם קמח לבן

300 גרם קמח מלא

כף מלח שולחן

600 סמ"ק מים

80 סמ"ק שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את הסוכר, השמרים ואת כל סוגי הקמח. מוסיפים את המלח ומערבבים שוב היטב.

2 יוצרים גומה, יוצקים את המים ואת השמן ולשים במשך 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק. (הבצק יהיה טיפה רטוב).

3 מקמחים מעט את הידיים וממשיכים ללוש. עם סיום הלישה, מכסים את הבצק ומתפיחים במשך שעה לפחות.

4 מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו לשני כדורים.

5 מהכדורים יוצרים צורת כיכר, ומקמחים בקמח שיפון. בעזרת סכין יוצרים חריצים, על מנת לשוות לבצק מראה יפה יותר.

6 מניחים בתבנית מעט משומנת ומתפיחים את הבצק לפחות שעה.

7 מחממים את התנור מבעוד מועד ל-220 מעלות. רק כשהוא חם מכניסים את כיכרות הלחם. לאחר 10 דקות אפייה מנמיכים את החום ל-180, ואופים למשך 35 דקות נוספות.

8 עם סיום האפייה מוציאים את הלחם מהתנור ומצננים על רשת.

 

המתכון באדיבות שף מאסטר קובי מזרחי

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!