אוכל
צילום׃ המטבח הקל של פסקל בהוצאת פסקל ברגש וליברוס

בורגול ירוק ומשמשים

תוספת מהירה ועשירה בעשבי תיבול, המתאימה להגשה חגיגית

פסקל פרץ-רובין | המטבח הקל של פסקל בהוצאת פסקל ברגש וליברוס | פורסם 17/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

3 כפות שמן זית
1 בצל סגול גדול, קצוץ דק
3/4 כוס צימוקים בהירים או חמוציות
10 משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות קטנטנות
1 כוס בורגול, מושרה במים שעה ומסונן
1 פלפל ירוק, קצוץ דק (לא חובה)
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
3/4 כוס בצל ירוק, קצוץ דק
1/4 כוס נענע, קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/4 כוס כוסברה, קצוצה
1/4 כוס בזיליקום, קצוץ
מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד שקיפות. 2 מוסיפים צימוקים ומשמשים ומאדים תוך כדי ערבוב 4-3 דקות. 3 מוסיפים בורגול, פלפל ותבלינים, מערבבים ומטגנים יחד 4-3 דקות. מסירים מהאש ומעבירים לקערה. 4 מוסיפים בצל ירוק, עשבי תיבול, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.