המבורגר פטריות צמחוני
פחות קלוריות, פחות שומן ולא פחות כיף - קבלו את ההמבורגר הצמחוני הראשון שלכם (ולא האחרון)
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
3 כפות שמן קנולה
700 גרם פטריות (איזה שאתם אוהבים. אפשר גם לערבב כמה סוגים), קצוצות גס
1/2 כוס בצל לבן קצוץ
6 שיני שום
2/3 כוס שיבולת שועל
1/3 כוס גבינת עמק לייט 5%, חתוכה לקרעים
3/4 כוס פרורי לחם
2 ביצים
3 כפות תמרינד נוזלי
1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה (או כפית פטרוזיליה מיובשת)
1 כפית אורגנו מיובש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים כף שמן במחבת גריל (מרובעת מחוספסת כזו) ומטגנים קלות את הפטריות, הבצלים והשום על להבה בינונית במשך כ-10 דקות, או עד שהנוזלים מתאדים והפטריות מתחילות להשחים.
2 בקערה גדולה, מערבבים היטב את תערובת הפטריות עם שיבולת השועל (קוואקר), הגבינה, פירורי הלחם, הביצים, התמרינד, הפטרוזיליה, האורגנו, המלח והפלפל השחור. נותנים לתערובת "לשבת" במשך רבע שעה ולאחר מכן מתחילים ליצור את קציצות ההמבורגר.
מחממים את 2 כפות השמן הנותרות במחבת הגריל על להבה בינונית ומטגנים כל המבורגר כ-5 דקות מכל צד, או עד שמקבל צבע חום זהוב.
את ההמבורגר ניתן להגיש בלחמניה (עדיף מחיטה מלאה) עם עלי חסה, עגבנייה, בצל, מלפפונים חמוצים, אבוקדו או איזו תוספת שאתם אוהבים.
* לפוסט המלא בחמוציות - בלוג תזונה, דיאטה ובריאות