אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט

המבורגר דגנים וקטניות

ההמבורגר הזה צמחוני ואין בו בכלל מוצרים מן החי, אבל אל תטעו - הוא מאוד-מאוד משביע. לאכול כקציצות בצלחת או בתוך הלחמנייה המסורתית

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט | פורסם 16/12/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מתכון מעניין, בריא וטעים לקציצות שיכולות לחקות המבורגר אם יוגשו באופן המסורתי בלחמנייה, או לעמוד בפני עצמן. השילוב של האורז והעדשים נותן יחד חלבון מלא ולכן הן גם מזינות וגם משביעות.

מרכיבים (10 מנות):

1 כוס אורז מלא עגול

1/2 כוס עדשים שחורות

1/3 כוס גרעיני חמנייה, קלופים וקלויים קלות

1 בצל, קצוץ

1/2 כוס משמשים יבשים, חתוכים לרבעים

1/2 כוס גרעיני תירס מוכנים לאכילה (עדיף קפואים שבושלו קלות במים עם מלח)

1 שן שום, כתושה

2 כפות רוטב סויה אמיתי (או ללא גלוטן)

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1/2 כפית קינמון (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מכינים אורז דביק: שוטפים את האורז המלא ושמים אותו בסיר בינוני עם 2 וחצי כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-50 דקות, עד שהאורז רך מאוד ואין יותר מים בסיר (אפשר לבחוש פעמיים בזמן הבישול).

2 שוטפים את העדשים ושמים אותן בסיר קטן עם כוס וחצי מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות עד לריכוך. מסננים.

3 במעבד מזון שמים את גרעיני החמנייה ומעבדים. מוסיפים את יתר המרכיבים ומעבדים מעט, רק עד לקבלת עיסה אחידה אך לא חלקה מדי.

4 מחממים את התנור ל-180 מעלות. בידיים רטובות יוצרים קציצות שטוחות בעובי של כ-1 ס"מ ומניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.

5 אופים במשך כ-30 דקות או עד שהשכבה העליונה מתחילה להתייבש.

* הקציצות שומרות על טעמן גם בהקפאה.

* בישול יתר של אורז נותן לו מרקם קצת דביק. במתכון זה אנחנו עושים שימוש בתכונת הדביקות כדי שנוכל ליצור קציצות ללא ביצה וקמח.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> עוגת שוקולד רק כאילו מושקעת שעובדת על כולם