שקית הפתעות לחג
מנה עסיסית שהיא ארוחה שלמה, עם נתח סלמון המאודה עם כרובית וברוקולי
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
4 יחידות פילה סלמון (או כל דג ים אחר), נקי מעצמות, במשקל 180 גרם למנה
מלח
פלפל שחור גרוס
100 מ"ל יין לבן (קצת פחות מחצי כוס)
2 שיני שום כתושות
100 מ"ל שמן זית איכותי (קצת פחות מחצי כוס)
כף שטוחה של חרדל גרגירים
8 עלי מרווה
2 גבעולי תימין, מופרדים לעלים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
400 גרם פרחי ברוקולי (אפשר מופשרים של סנפרוסט)
400 גרם פרחי כרובית (אפשר מופשרים של סנפורסט)
מעט כוסברה קצוצה, להגשה
אופן ההכנה:
1 מתבלים את הדגים במעט מלח ופלפל שחור גרוס.
2 מערבבים בקערה את היין, השום, שמן הזית, החרדל, עשבי התיבול וקליפת התפוז.
3 מוסיפים את הירקות והדגים ומערבבים בעדינות. מעבירים למקרר ל-15-30 דקות, לספיגת טעמים. מחממים תנור ל-200 מעלות.
4 פורסים על משטח העבודה יריעה של נייר אפייה. מקפלים את הקצוות בצורת מעטפה ומכניסים לכל מעטפה מנת דג עם מעט ירקות וכף מהמרינדה. סוגרים היטב בעזרת חוט קשירה לאפייה.
5 מסדרים את שקיקי הנייר על תבנית ואופים 12-15 דקות.
6 פותחים כל שקיק בזהירות, מפזרים מעט כוסברה קצוצה ומגישים מעטפה לכל סועד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!