אוכל
צילום׃ אפרת ליכטנשטט, mako אוכל

שקית הפתעות לחג

מנה עסיסית שהיא ארוחה שלמה, עם נתח סלמון המאודה עם כרובית וברוקולי

שגיא אזולאי, מסעדת לבן | mako אוכל | פורסם 29/08/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 יחידות פילה סלמון (או כל דג ים אחר), נקי מעצמות, במשקל 180 גרם למנה

מלח

פלפל שחור גרוס

100 מ"ל יין לבן (קצת פחות מחצי כוס)

2 שיני שום כתושות

100 מ"ל שמן זית איכותי (קצת פחות מחצי כוס)

כף שטוחה של חרדל גרגירים

8 עלי מרווה

2 גבעולי תימין, מופרדים לעלים

קליפה מגוררת מתפוז אחד

400 גרם פרחי ברוקולי (אפשר מופשרים של סנפרוסט)

400 גרם פרחי כרובית (אפשר מופשרים של סנפורסט)

מעט כוסברה קצוצה, להגשה

אופן ההכנה:

1 מתבלים את הדגים במעט מלח ופלפל שחור גרוס.

2 מערבבים בקערה את היין, השום, שמן הזית, החרדל, עשבי התיבול וקליפת התפוז.

3 מוסיפים את הירקות והדגים ומערבבים בעדינות. מעבירים למקרר ל-15-30 דקות, לספיגת טעמים. מחממים תנור ל-200 מעלות.

4 פורסים על משטח העבודה יריעה של נייר אפייה. מקפלים את הקצוות בצורת מעטפה ומכניסים לכל מעטפה מנת דג עם מעט ירקות וכף מהמרינדה. סוגרים היטב בעזרת חוט קשירה לאפייה.

5 מסדרים את שקיקי הנייר על תבנית ואופים 12-15 דקות.

6 פותחים כל שקיק בזהירות, מפזרים מעט כוסברה קצוצה ומגישים מעטפה לכל סועד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה