אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

דלעת ערמונים ממולאת בסביצ'ה דניס

הממו את האורחים שלכם עם מנת פתיחה יפה ובריאה שמתאימה בול לעונה: סביצ'ה בניחוח פרי הדר מוגש בתוך דלעות ערמונים קטנות ונימוחות

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 29/10/13 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 דלעות ערמונים

לסביצ'ה:

דג דניס, או כל דג לבן אחר, מפולט וחתוך לקוביות

פילטים מתפוז שלם

חצי שומר חתוך לרצועות דקות

מעט בצל סגול חתוך לרצועות דקות

גבעול אחד של בצל ירוק

2 כפיות שמן זית

מלח גס

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1.  מכינים את דלעת הערמונים: מסירים בעזרת סכין את שני הקצוות של הדלעת, וחוצים אותן לרוחב. 

 

2.  מורחים שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-25 דקות, עד שבשר הדלעת רך.

 

3.  מכינים את הסביצ'ה: מערבבים את כל החומרים מלבד הדג בקערה, וסוחטים מעליה את מה שנותר מהתפוז לאחר הפילוט.

 

4.  מערבבים ומוסיפים את הדג. משהים בין 20 דקות לשעה.

 

5.  ממלאים את חצאי הדלעת בסביצ'ה ומגישים.

 

 

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 

>> בשבוע שעבר הכנו סלט סלק וחומוס

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!