אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

עוגיות קוואקר וצימוקים

עוגיות גרנולה עם קוואקר, צימוקים, דבש ותבלינים - קל להכין, כיף לנשנש, והכי חשוב: בריא

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 16/01/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 כוס צימוקים

1/2 כוס סוכר חום כהה, דחוס מעט

100 גרם חמאה רכה

1 ביצה

2 כפות דבש

1/4 כפית מלח

1 כף ג'ינג'ר טחון

1 כפית קינמון

1/2 1 כוסות קוואקר

1/2 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1 יוצקים על הצימוקים מים רותחים ומניחים בצד לכמה דקות.

2 טורפים בקערה סוכר וחמאה לתערובת קרמית אחידה (אפשר לעשות זאת בעזרת מיקסר או מטרפה).

3 מוסיפים ביצה, דבש ותבלינים ומערבבים היטב. מסננים את הצימוקים, קוצצים אותם ומוסיפים עם שאר החומרים. מערבבים עד שהעיסה אחידה.

4 בעזרת שתי כפיות עורמים תלוליות קטנות מהעיסה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת גב כף רטובה משטחים כל תלולית לצורת עוגייה. אופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות ותחתיתן מקבלת גוון חום בהיר. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום.

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!