עוגיות קוואקר וצימוקים
עוגיות גרנולה עם קוואקר, צימוקים, דבש ותבלינים - קל להכין, כיף לנשנש, והכי חשוב: בריא
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס סוכר חום כהה, דחוס מעט
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
2 כפות דבש
1/4 כפית מלח
1 כף ג'ינג'ר טחון
1 כפית קינמון
1/2 1 כוסות קוואקר
1/2 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 יוצקים על הצימוקים מים רותחים ומניחים בצד לכמה דקות.
2 טורפים בקערה סוכר וחמאה לתערובת קרמית אחידה (אפשר לעשות זאת בעזרת מיקסר או מטרפה).
3 מוסיפים ביצה, דבש ותבלינים ומערבבים היטב. מסננים את הצימוקים, קוצצים אותם ומוסיפים עם שאר החומרים. מערבבים עד שהעיסה אחידה.
4 בעזרת שתי כפיות עורמים תלוליות קטנות מהעיסה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת גב כף רטובה משטחים כל תלולית לצורת עוגייה. אופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות ותחתיתן מקבלת גוון חום בהיר. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום.
אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!