מסבחה ביתית
אנשים שמכינים מסבחה בבית זוכים למעמד מיוחד. אם כל המעריצים רק היו יודעים שאפילו מעבד מזון לא צריך בשביל זה - מועכים את הכל במזלג - יכול להיות שהיה יורד להם קצת. אז שלא ידעו
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
300 גרם גרגרי חומוס (רצוי בולגרי קטן)
3 שיני שום
מלח
רבע כפית סודה לשתייה
3 כפות שמן זית
לטחינה:
כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד
מי קרח
להגשה:
גרגירי חומוס מבושלים
פטרוזיליה קצוצה
פפריקה
פלפל חריף, אם רוצים
אופן ההכנה:
1 משרים את גרגירי החומוס במים 24 שעות. מסננים ושוטפים.
2 מבשלים את החומוס בהרבה מים רותחים. כשמצטבר קצף לבן למעלה מנקים אותו ומוסיפים לסיר שום, מלח, סודה לשתייה ושמן זית.
3 מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3 שעות, עד שהחומוס רך מאוד.
4 מכינים טחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית עם מיץ לימון ומלח. מוסיפים מים קרים לאט לאט תוך כדי ערבוב, עד שמגיעים לרמת הסמיכות שאוהבים (בערך כוס).
5 מסננים את גרגירי החומוס. שומרים מעט מהם בצד ואת השאר מעבירים לקערה עם הטחינה. מועכים את החומוס שבקערה במזלג ומערבבים עם הטחינה. מוסיפים מלח ומיץ לימון לפי הטעם.
6 מעבירים את המסבחה לצלחת הגשה ומפזרים מלמעלה את גרגירי חומוס החמים שהשארנו בצד.
7 מקשטים בפפריקה, פטרוזיליה, פלפל חריף אם רוצים וושמן זית.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
** מגישים חמים עם פיתות טריות וחתיכות בצל.