אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

מסבחה ביתית

אנשים שמכינים מסבחה בבית זוכים למעמד מיוחד. אם כל המעריצים רק היו יודעים שאפילו מעבד מזון לא צריך בשביל זה - מועכים את הכל במזלג - יכול להיות שהיה יורד להם קצת. אז שלא ידעו

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 20/08/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

300 גרם גרגרי חומוס (רצוי בולגרי קטן)

3 שיני שום

מלח

רבע כפית סודה לשתייה

3 כפות שמן זית

לטחינה:

כוס טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד

מי קרח

להגשה:

גרגירי חומוס מבושלים

פטרוזיליה קצוצה

פפריקה

פלפל חריף, אם רוצים

אופן ההכנה:

1 משרים את גרגירי החומוס במים 24 שעות. מסננים ושוטפים.

2 מבשלים את החומוס בהרבה מים רותחים. כשמצטבר קצף לבן למעלה מנקים אותו ומוסיפים לסיר שום, מלח, סודה לשתייה ושמן זית.

3 מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3 שעות, עד שהחומוס רך מאוד.

4 מכינים טחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית עם מיץ לימון ומלח. מוסיפים מים קרים לאט לאט תוך כדי ערבוב, עד שמגיעים לרמת הסמיכות שאוהבים (בערך כוס).

5 מסננים את גרגירי החומוס. שומרים מעט מהם בצד ואת השאר מעבירים לקערה עם הטחינה. מועכים את החומוס שבקערה במזלג ומערבבים עם הטחינה. מוסיפים מלח ומיץ לימון לפי הטעם.

6 מעבירים את המסבחה לצלחת הגשה ומפזרים מלמעלה את גרגירי חומוס החמים שהשארנו בצד. 

7 מקשטים בפפריקה, פטרוזיליה, פלפל חריף אם רוצים וושמן זית.

מסבחה של רותם ליברזון (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
מסבחה של רותם ליברזון|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

** מגישים חמים עם פיתות טריות וחתיכות בצל.