צילום׃ עודד קרני
מרמומה – סלט/רוטב עגבניות ופלפלים תוניסאי
סלט עגבניות בריא וטעים
עדי רם | טבע הריפוי
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
העגבניות עשירות בליקופן זהו החומר האחראי לצבען האדום.
הליקופן הוכח כמונע סרטן הערמונית בגברים.
מרכיבים :
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 פלפל ירוק
1-2 פלפלים חריפים
6 כפות שמן זית
8 שיני שום קלופות, קצוצות גס
5 עגבניות גדולות, קצוצות גס
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
2 כפיות קימל טחון
אופן ההכנה:
חוצים את הפלפלים המתוקים, נפטרים מהזרעים ופורסים כל חצי לאורכו לארבע פרוסות. חותכים את הפלפלים החריפים לרבעים, לאורך. מחממים את השמן במחבת גדולה. מאדים בה את הפלפלים עד שהם נצרבים מעט. מוסיפים את השום ומאדים, אגב ערבוב, כ-2 דקות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מלח, פלפל וקימל. מערבבים, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כשעה. מערבבים מידי פעם. מתקנים תיבול ומסירים מהאש. ניתן לשמור את המרמומה כשבוע בצנצנת במקרר.