אוכל
צילום׃ עודד קרני

מרמומה – סלט/רוטב עגבניות ופלפלים תוניסאי

סלט עגבניות בריא וטעים

עדי רם | טבע הריפוי | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

העגבניות עשירות בליקופן זהו החומר האחראי לצבען האדום.‏
הליקופן הוכח כמונע סרטן הערמונית בגברים.‏

מרכיבים :

‏1 פלפל אדום‏
‏1 פלפל צהוב‏
‏1 פלפל ירוק‏
‏1-2 פלפלים חריפים‏
‏6 כפות שמן זית‏
‏8 שיני שום קלופות, קצוצות גס
‏5 עגבניות גדולות, קצוצות גס
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
‏2 כפיות קימל טחון‏

אופן ההכנה:

חוצים את הפלפלים המתוקים, נפטרים מהזרעים ופורסים כל חצי לאורכו ‏לארבע פרוסות. חותכים את הפלפלים החריפים לרבעים, לאורך.‏ מחממים את השמן במחבת גדולה. מאדים בה את הפלפלים עד שהם נצרבים ‏מעט. מוסיפים את השום ומאדים, אגב ערבוב, כ-2 דקות.‏ מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מלח, פלפל וקימל. מערבבים, מכסים חלקית ‏ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כשעה. מערבבים מידי פעם.‏ מתקנים תיבול ומסירים מהאש. ניתן לשמור את המרמומה כשבוע בצנצנת במקרר.