סלט טאבולה
סלט בריא, טעים ומשביע עם ירקות קצוצים וזיגוג של טחינה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
CC 100 שמן זית
2 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות
ק"ג קינואה שטופה היטב
3 יח' פלפל אנגלי
5 עלי דפנה טריים
2 ליטר מים רותחים
כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לסלט
כוס עגבנייה חתוכה לקוביות
כוס מלפפון חתוך לקוביות
2 כפות בצל סגול קצוץ
2 כוסות קינואה מבושלת
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות נענע קצוצה
5 כפות רוטב שום, שמן זית ולימון
להגשה
3 פרוסות חציל קלוי
2 כפות בולגרית מגורדת
3 כפות טחינה
3כפות שקדים פרוסים קלויים
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן זית בסיר רחב ומוסיפים את הבצל, פלפל אנגלי, ועלי הדפנה. מאדים כ- 3 דק' ומוסיפים את הקינואה. מאדים כדקה נוספת ומוסיפים מים, מלח ופלפל.
2 מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דק'. בתום הבישול מערבבים היטב עם מזלג, מקררים או אוכלים חם.
ניתן להשתמש בקינואה כבסיס או כתוספת לסלטים, מאפים, תבשילים חמים, מרקים, תערובת בשר לקציצות ועוד.
3 מניחים בקערת ערבוב את מרכיבי הסלט ומערבבים.
4 מעבירים את הסלט לצלחת ההגשה ומפזרים מעל חציל הקלוי, גבינה בולגרית, טחינה ושקדים.