אוכל
צילום׃ vlasidis, Istock

סלט סלק, בצל ותפו"ע גראן

מתכון לסלט סלק מיוחד

דוד גול | showchef.co.il | פורסם 22/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 יח' סלק בגודל בינוני
6 בצלים בגודל הסלק
1 תפוח עץ גרנד סמיט
1 שן שום קצוצה דק
6 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
פטרוזיליה לקישוט

אופן ההכנה:

מניחים את הסלק והבצל (לא מקולף) בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מבשלים עד לריכוך הסלק, מסננים מהמים ומצננים. קולפים את הסלק וחותכים לשמיניות, מניחים בקערה, מסירים את קליפת הבצלים וחותכים לשמיניות, מניחים בקערת הסלק. מגלענים את תפוח העץ, לא קולפים, חותכים לשמיניות ופורסים כל רבע לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מוסיפים לקערה. בקערה קטנה מערבבים את השמן עם החומץ הבלסמי, מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים, יוצקים על הירקות בקערה ומערבבים קלות, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מניחים לספיגת טעמים של חצי שעה, מערבבים מדי פעם. לפני ההגשה מפזרים מעל את האגוזים ומעט פטרוזיליה קצוצה, מערבבים ומגישים.