אוכל
צילום׃ עודד מרום, לא חייבים גלוטן, הוצאת פן וידיעות ספרים

ללא גלוטן: ביסקוטי שוקולד עם אגוזים וחמוציות

גם אם אתם נמנעים מקמח, אין סיבה שלא תוכלו ליהנות מהעוגיות הפריכות האלה, שלמרות שאופים אותן פעמיים - הן קלות מאוד להכנה

עינת מזור בקר | לא חייבים גלוטן, הוצאת פן וידיעות ספרים | פורסם 19/09/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הביסקוטי, למי שלא מכיר, הן עוגיות איטלקיות דקות שאופים פעמיים: פעם אחת ככיכר, ופעם שנייה כפרוסות. למרות זאת, זו עוגייה נהדרת ופשוטה מאוד להכנה, שכיף לטבול במשקה חם.

מרכיבים (20 מנות):

1/2 כוס (60 גרם) קמח טפיוקה

1/2 כוס (80 גרם) קמח אורז לבן

1 כפית קסנטן גאם

1/3 כוס (50 גרם) כוס אבקת קקאו משובח

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

1 ביצה

1 חלמון

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל טהור

1/4 כוס (50 מ"ל) שמן צמחי

1/2 כוס (100 גרם) אגוזי לוז לא קלויים

1/4 כוס (75 גרם) חמוציות

אבקת סוכר מנופה, לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני). מרפדים תבנית אפייה בגודל 30x40 ס"מ בנייר אפייה.

2 בקערה גדולה מנפים ומערבבים את הקמחים, הקסנטן גאם, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסוכר והמלח.

3 בקערה אחרת מערבבים את הביצה, החלמון, הסוכר, תמצית הווניל והשמן לתערובת אחידה.

4 מוסיפים לתערובת הקמחים ומערבבים לבצק. מוסיפים את האגוזים והחמוציות ומערבבים קלות.

5 יוצרים מהבצק כיכר מאורכת באורך של כ-22 ס"מ וברוחב של כ-10 ס"מ. מניחים בתבנית.

6 אופים בתנור החם 20 דקות. מוציאים ומצננים 30 דקות לפחות.

7 מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.

8 באמצעות סכין משוננת חותכים את הכיכר לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. מניחים שוב בתבנית האפייה. אופים כ-15 דקות נוספות, עד שהעוגיות יבשות למגע. מוציאים ומצננים לחלוטין.

9 מפזרים מעל מעט אבקת סוכר. שומרים בצנצנת אטומה.

* שפית עינת מזור מתמחה באפייה ובבישול בריא לבעלי רגישויות למזון, כותבת ומעבירה סדנאות בנושא. בקרו בעמוד הפייסבוק של עינת, המרכז לתזונה בריאה

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> מאפים שווים נוספים ללא גלוטן