ללא גלוטן: ביסקוטי שוקולד עם אגוזים וחמוציות
גם אם אתם נמנעים מקמח, אין סיבה שלא תוכלו ליהנות מהעוגיות הפריכות האלה, שלמרות שאופים אותן פעמיים - הן קלות מאוד להכנה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
הביסקוטי, למי שלא מכיר, הן עוגיות איטלקיות דקות שאופים פעמיים: פעם אחת ככיכר, ופעם שנייה כפרוסות. למרות זאת, זו עוגייה נהדרת ופשוטה מאוד להכנה, שכיף לטבול במשקה חם.
מרכיבים (20 מנות):
1/2 כוס (60 גרם) קמח טפיוקה
1/2 כוס (80 גרם) קמח אורז לבן
1 כפית קסנטן גאם
1/3 כוס (50 גרם) כוס אבקת קקאו משובח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
1 ביצה
1 חלמון
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל טהור
1/4 כוס (50 מ"ל) שמן צמחי
1/2 כוס (100 גרם) אגוזי לוז לא קלויים
1/4 כוס (75 גרם) חמוציות
אבקת סוכר מנופה, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור ל-175 מעלות (חום בינוני). מרפדים תבנית אפייה בגודל 30x40 ס"מ בנייר אפייה.
2 בקערה גדולה מנפים ומערבבים את הקמחים, הקסנטן גאם, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסוכר והמלח.
3 בקערה אחרת מערבבים את הביצה, החלמון, הסוכר, תמצית הווניל והשמן לתערובת אחידה.
4 מוסיפים לתערובת הקמחים ומערבבים לבצק. מוסיפים את האגוזים והחמוציות ומערבבים קלות.
5 יוצרים מהבצק כיכר מאורכת באורך של כ-22 ס"מ וברוחב של כ-10 ס"מ. מניחים בתבנית.
6 אופים בתנור החם 20 דקות. מוציאים ומצננים 30 דקות לפחות.
7 מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
8 באמצעות סכין משוננת חותכים את הכיכר לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. מניחים שוב בתבנית האפייה. אופים כ-15 דקות נוספות, עד שהעוגיות יבשות למגע. מוציאים ומצננים לחלוטין.
9 מפזרים מעל מעט אבקת סוכר. שומרים בצנצנת אטומה.
* שפית עינת מזור מתמחה באפייה ובבישול בריא לבעלי רגישויות למזון, כותבת ומעבירה סדנאות בנושא. בקרו בעמוד הפייסבוק של עינת, המרכז לתזונה בריאה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!