אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

חצילים מאודים של אהרוני

אחד המתכונים הכי קלאסים של אהרוני - חצילים ברוטב אסייתי של סויה, שום, צ'ילי ועוד. תענוג שאתם הולכים להתמכר אליו שיש בו רק כפית שמן אחת

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 12/05/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 201 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חצילים חלקים וקלים יחסית

לרוטב:

3 כפות רוטב סויה

2 כפות חומץ אורז

1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ

2 שיני שום קצוצות דק

1 כפית שמן שומשום

1-2 כפיות סוכר

מעט שמן צ'ילי או טבסקו

1 בצל ירוק קצוץ דק

אופן ההכנה:

1 קולפים את החצילים וחורצים אותם לאורכם כ-6 פעמים, בחריצים של כ-2 ס"מ עומק. מניחים אותם בכלי אידוי מבמבוק או בשושנת אידוי (אם הם לא נכנסים, אפשר לחתוך אותם) ומאדים 20 דקות. 

>> מתכונים לראש השנה

2 בינתיים, מערבבים את כל חומרי הרוטב, חוץ מהבצל הירוק. 

3 מוציאים את החצילים המאודים משושנת האידוי ומניחים בצד לצינון מספר דקות. אחרי שהחצילים הצטננו, פורסים אותם לפרוסות ומעבירים לצלחת הגשה.

4 יוצקים את הרוטב על החצילים, ומחכים כ-10 דקות לפני ההגשה, כדי שהרוטב ייספג בחצילים. רגע לפני ההגשה, מפזרים מעל בצק ירוק קצוץ.