אוכל
צילום׃ getty images

טאבולה ברוקולי עם פילה לימונים

מתכון מרענן ומפתיע של ארז קומורובסקי

ארז קומורובסקי | גלובס | פורסם 09/03/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

2 ראשי ברוקולי בינוניים
3 לימונים בשלים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כוס בצל ירוק קצוץ דק-דק
4-5 כפות שמן זית עדין
חצי כוס פיסטוקים קלויים גרוסים גס
פלפל לבן גרוס טרי לפי הטעם
מלח ים גס

אופן ההכנה:

1 מגררים את ראשי הברוקולי הטרי על פומפייה דקה (בלי לבשל כלל). 2. מקלפים שני לימונים בעזרת סכין ומורידים גם את הקליפה הלבנה. מוציאים את פילה הלימונים בעזרת סכין קטנה וחדה שמחדירים באלכסון בין קרומי הפלחים. 3. קוצצים את פילה הלימונים גס, ומוסיפים לברוקולי המגורר עם מלח ים גס. מתבלים בפלפל לבן גרוס. 4. מטפטפים עוד מעט מיץ לימון טרי, מוסיפים את עלי הפטרוזיליה והבצל הקצוצים דק, מערבבים שוב ונותנים לנוח עוד 10-5 דקות, כדי שכל הטעמים יתאחדו. 5. מוסיפים את הפיסטוקים הקלויים הגרוסים בשמן הזית, מערבבים קלות ומגישים.