אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

אורז מוקפץ עם ברוקולי וקשיו

מקפיצים אורז מלא במעט שמן, סילאן וסויה, מערבבים עם ברוקולי, אפונה סינית וקצת קשיו ומבינים שאוכל בריא זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לכם

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 02/07/13 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס אורז בסמטי מלא

500 גרם ברוקולי, חתוך לתפרחות קטנות

100 גרם אפונה סינית, חתוכה לגודל של 2 ס"מ

חופן אגוזי קשיו

1 כף שמן קוקוס

2 שיני שום, כתושות

4 כפות רוטב סויה אמיתי

2 כפות סילאן טבעי ללא סוכר

2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לחתיכות באורך כ-2 ס"מ

4-5 טיפות שמן שומשום

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב ומייבשים אותו על ידי קלייה בסיר יבש. מוסיפים 2 ורבע כוסות מים רותחים (אם אתם משתמשים באורז אחר - שנו את כמות המים לפי ההמלצה על האריזה) וחצי כפית מלח ומבשלים על אש נמוכה 40-45 דקות, עד שכל הנוזלים מתאדים.

2 חולטים את הברוקולי במים רותחים מומלחים קלות כ-5 דקות, עד שהוא מתרכך מעט. מוציאים ומעבירים לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול.

3 חולטים את האפונה במים רותחים (אפשר להשתמש באלה של הברוקולי) במשך 50 שניות עד דקה, ומעבירים לקערה עם מי קרח.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות וקולים את הקשיו כ-5 דקות עד שהוא משחים מעט.

5 מחממים את שמן הקוקוס במחבת גדולה (ואם יש ווק זה אפילו יותר טוב). מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים כדקה. מוסיפים את הברוקולי החלוט, האורז והאפונה ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות.

6 מערבבים את הסויה, הסילאן, המלח והפלפל בצלוחית קטנה ומוסיפים לאורז.

7 מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.

8 מוסיפים את הבצל הירוק ואת שמן השומשום ומערבבים. ממש לפני ההגשה מוסיפים את הקשיו, ומערבבים שוב.

 הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 

>> בשבוע שעבר הכנו פשטידת כרובית עם פטנט