סלט עלים עם תפוחי עץ
סלט צבעוני ומרענן בשילוב של רוטב ויניגרט, תפוחי עץ ואגוזים טריים
| mako אוכל
| פורסם 13/11/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
עלי סלט טריים מכמה סוגים, שטופים ומנוקים
1 תפוח עץ “פינק ליידי" או "חרמון”
50 גרם אגוזי מלך שבורים
50 גרם גבינה בולגרית5% מפוררת
לרוטב ויניגרט (לערבב בקערה)
3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפיות תחליף דבש
2 כפיות חרדל דיז’ון חלק
מלח גס, פלפל גרוס
אופן ההכנה:
1 לא קולפים את התפוח. חוצים אותו לאורכו, מוציאים את ליבתו וחותכים כל מחצית לפלחי אורך דקים.
2 מערבבים את חומרי הוויניגרט בצנצנת קטנה לתערובת אחידה.
3 מערבבים בקערה גדולה את העלים והתפוחים.
4 יוצקים סביב את הויניגרט, מערבבים בעדינות, מבלי למעוך את העלים.
5 מחלקים לצלחות הגשה, ומפזרים מעל כל מנה מעט אגוזים ומעט גבינה.
* באדיבות חברת סאנופי, יצרנית האינסולין לנטוס ואפידרה, שהפיקה חוברת מתכונים בשיתוף השף ישראל אהרוני ובפיקוחה של התזונאית סמדר בירנבאום
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!