אוכל

סלט עלים עם תפוחי עץ

סלט צבעוני ומרענן בשילוב של רוטב ויניגרט, תפוחי עץ ואגוזים טריים

| mako אוכל | פורסם 13/11/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

עלי סלט טריים מכמה סוגים, שטופים ומנוקים

1 תפוח עץ “פינק ליידי" או "חרמון”

50 גרם אגוזי מלך שבורים

50 גרם גבינה בולגרית5% מפוררת

לרוטב ויניגרט (לערבב בקערה)

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפיות תחליף דבש

2 כפיות חרדל דיז’ון חלק

מלח גס, פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1 לא קולפים את התפוח. חוצים אותו לאורכו, מוציאים את ליבתו וחותכים כל מחצית לפלחי אורך דקים.

2 מערבבים את חומרי הוויניגרט בצנצנת קטנה לתערובת אחידה.

3 מערבבים בקערה גדולה את העלים והתפוחים.

4 יוצקים סביב את הויניגרט, מערבבים בעדינות, מבלי למעוך את העלים.

5 מחלקים לצלחות הגשה, ומפזרים מעל כל מנה מעט אגוזים ומעט גבינה.

* באדיבות חברת סאנופי, יצרנית האינסולין לנטוס ואפידרה, שהפיקה חוברת מתכונים בשיתוף השף ישראל אהרוני ובפיקוחה של התזונאית סמדר בירנבאום

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

 >> כל המתכונים לראש השנה