אוכל
צילום׃ Eising, GettyImages IL

סלט קוסקוס

קוסקוס במתכון קליל ומרענן

יונית נפתלי | mako | פורסם 04/05/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.8 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

350 גרם קוסקוס (חבילה)
1.25 כוס מים
צרור עלי נענע קצוצים דק
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק
צרור כוסברה
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס שמן זית
3 מלפפונים
גרגרי רימונים אם זו העונה, אם לא: תפוח עץ ירוק חתוך דק דק
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מניחים את הקוסקוס והמים בקערה ומערבבים עד שהקוסקוס סופח לתוכו את כל המים. מוסיפים באטיות מחצית משמן הזית. מבשלים בקוסקוסייר או במסננת מעל אדים במשך 25 דקות. 2. מחזירים לקערה, מוסיפים את יתרת שמן הזית ומניחים להצטנן לפחות חצי שעה. 3. בינתיים חוצים את המלפפונים לרוחב ובעזרת כפית מרוקנים את החלק של הגרעינים. חותכים את סירות המלפפונים שנוצרות לקוביות קטנות, מוסיפים את תפוח העץ או גרגרי הרימון, את עשבי התיבול (אם מישהו מהנוכחים לא אוהב כוסברה, פשוט תוותרו עליה) והלימון, מערבבים היטב, ממליחים ומפלפלים.