אוכל
צילום׃ Joerg Lehmann, GettyImages IL

תבשיל עדשים וסלרי

הסלרי מעניק קלילות לתבשיל העדשים

יונית נפתלי | mako | פורסם 04/05/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 בצלים גדולים
כוס וחצי עדשים ירוקות
3 גבעולי סלרי גדולים (או כמות כפולה של גבעולים קטנים)
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לריבועים קטנים
2 גזרים קלופים וחתוכים לריבועים קטנים
2 עגבניות טריות חלוטות וחתוכות ל-8
4 כוסות מים
צרור קטן של עלי פטרוזיליה קצוצים
צרור קטן של עלי סלרי קצוצים
מלח
פלפל שחור
1/4 כפית כמון

לטיגון:

מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1 משמנים את הסיר במעט שמן זית ומוסיפים את הבצל, שורש הסלרי, גבעולי הסלרי והגזרים. מטגנים מעל להבה נמוכה כרבע שעה. מוסיפים את הכמון ומערבבים. 2. מוסיפים את העדשים, מערבבים ומטגנים כשתי דקות. 3. מוספים את קוביות העגבניות, מערבבים, מכסים את הסיר ומניחים להתבשל ל-10 דקות, שבמהלכן רצוי לערבב מדי פעם. האדים שייווצרו בסיר המכוסה יגרמו לעגבניות להתבשל ו"להתמוסס" לתוך העדשים, והבחישה תסייע לתהליך. 4. מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים במשך 50 דקות. 5. מוסיפים את הפטרוזיליה, עלי הסלרי, המלח והפלפל (המלח מתווסף רק עכשיו, כשהעדשים כבר רכות, משום שהוספתו בשלב מוקדם יותר הייתה מונעת מהן להתרכך), ומבשלים 10 דקות נוספות.