אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סלט בורגול, כרובית ופלפלים קלויים

הסלט הזה עשיר בירקות ומתוגבר בבורגול, ואלה הופכים אותו לארוחה שהיא לא רק סופר בריאה – היא גם ממש משביעה

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 26/11/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 115 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 פלפלים קלויים חתוכים לקוביות

1/2 כרובית מפורקת לפרחים

שמן זית

מלח

3/4 כוס בורגול דק

100 גרם פטה עיזים 5% (לא חובה)

חופן עלי כוסברה קצוצים

2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק

עלי נענע מ-2 גבעולים, קצוצים

מיץ מאחד עד אחד וחצי לימונים

אופן ההכנה:

1 קולים את הפלפלים: ניתן לחרוך את הפלפלים בעודם שלמים על להבה ישירה או לחתוך לרבעים, לנקות מגרעינים, לשים על תבנית תנור כשהקליפה כלפי מעלה ולקלות בתנור שחומם לחום בינוני-גבוה 180-200 מעלות עד שהקליפה משחירה ונפרדת מגוף הפלפל.

 

2 מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד. משהים למשך כ-15 דקות, קולפים בקלות וחותכים לקוביות.

 

3 צולים את הכרובית: מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים, מערבבים בקערה עם מעט שמן זית ומלח גס.

 

4 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות.

 

5 מזליפים מעט שמן זית והופכים את הכרובית. ממשיכים בצליה כ-10 דקות נוספות, עד שהכרובית מזהיבה.

 

6 מכינים את הבורגול: מניחים את הבורגול בסיר (לא על האש), שמים כף שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב.

 

7 מוזגים מעל 2 כוסות מים רותחים ומכסים. ממתינים כ-20 דקות עד שכל המים נספגו, מאווררים ומערבבים.

 

8 מרכבים את הסלט: בקערה מערבבים את כל המרכיבים, מתבלים ומגישים.

 

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 

>> בשבוע שעבר הכנו דניס מאודה עם זוקיני ועגבניות שרי
>> כל המתכונים לסופגניות
>> כל המתכונים ללביבות