אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

נזיד עדשים שחורות

כל מה שאנחנו רוצים ביום קר זו ארוחה שתחמם אותנו אבל לא תכביד מדי - גם ככה אנחנו עושים מאמץ עצום לא לזחול אל הפוך. הנה מתכון לנזיד עדשים צמחוני משביע אך קליל. שלפו את סיר הלחץ מהארון, החורף הגיע

יהונתן בורוביץ' | mako אוכל | פורסם 06/12/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כפות שמן זית כתית או 40 גרם חמאה

2 בצלים לבנים, קצוצים לקוביות קטנות

2 גזרים, קצוצים לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי, קצוצים לקוביות קטנות

300 גרם עדשים שחורות קטנות, שטופות ומסוננות

1/4 כוס יין לבן יבש

מים או ציר עוף לכיסוי התערובת

כפית מלח דק

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

1 מחממים חמאה או שמן זית בסיר לחץ על להבה נמוכה. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומאדים תוך כדי ערבוב 10 דקות, עד שהירקות רכים ומתחילים להתקרמל אך לא להישרף.

2 מוסיפים את העדשים השחורות ומערבבים. מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל תוך ערבוב כ-3 דקות.

3 יוצקים מים או ציר עוף/ירקות מעט מעל גובה תכולת הסיר. נועלים את הסיר ומגביהים את האש. מביאים לנקודת לחץ במשך כ-40 דקות. מורידים מן האש ונותנים לסיר להתקרר.

4 פותחים את הסיר, אם כמות הנוזל בסיר גבוהה מביאים לרתיחה שנייה ומאדים. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים נגיעת שמן זית ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו כאן פשטידת בורגול ובטטה מעולה

>> מתכונים לאירוח מפנק בחנוכה בלי סופגניות ולביבות