אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט טונה משודרג עם קרוטונים תוצרת בית

לפעמים הכי פשוט זה להוסיף טונה לסלט, ולזכות בארוחה מלאה, עשירה, מזינה וכן – בהחלט גם משביעה. ומה הנזק? רק 355 קלוריות

מיכל נוי | mako אוכל | פורסם 02/09/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 90 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

פרוסת לחם קל

עגבנייה, מלפפון, פטריות, גזר, בצל סגול - לקצוץ איך שאוהבים

קופסת טונה במים

כפית מיונז 5%

לימון טרי

שמן זית

אופן ההכנה:

1 חתוכים לקוביות את פרוסת הלחם, ומשחימים אותן בטוסטר אובן למשך כ-10 דקות.

 

2 קוצצים את הירקות ושמים בקערה. מתבלים בכפית שמן זית: לא צריך יותר מזה על מנת ליהנות גם מהטעם וגם מהיתרונות התזונתיים. לשמן זית טעם חזק, ולכן הוא נותן ארומה וטעם מצוינים גם בכמות קטנה.  

 

3 מוסיפים לפי הטעם מיץ סחוט מכחצי לימון. כדאי להשתמש בלימון טרי וסגור, על מנת להרוויח את ויטמין ה-C שיש בו. ויטמין C  מאוד עדין ונהרס בקלות באור ובחום. מומלץ להמעיט במלח.

 

4 מכינים את סלט הטונה: מערבבים בקערה נפרדת את הטונה לאחר סינון, כפית שמן זית, מיונז ואת המיץ מהחצי השני של הלימון.

 

5 מוסיפים את קוביות הלחם ואת סלט הטונה על הירקות.

 

* מיכל נוי היא דיאטנית ברשת סטודיו C רעננה

 

הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו  C

 

>> בשבוע שעבר הכנו שניצל אפוי, עם רק 490 קלוריות!
 >> כל המתכונים לראש השנה