צילום׃ אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
סלט פאטוש
לכאורה עוד סלט ירקות, למעשה הברקה מזרח תיכונית שבזכות כמה תוספות פשוטות - לחם קלוי, הרבה מיץ לימון, זעתר וסומאק - הופכת לאחת המנות היחידות שלא נמאסות עלינו לעולם
| חג' כחיל
| פורסם 06/08/24
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעשר דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
3 עגבניות אדומות
3 מלפפונים
2 בצל סגול
צרור בצל ירוק
50 גרם קרוטונים (ניתן להשתמש בקרעי לחם או פיתה אפויים)
2 כפות נענע יבשה
מיץ מלימון וחצי
4 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
200 גרם גבינה ערבית (ג'יבני), או גבינה צפתית
1 כפית סומאק
1 כפית זעתר
אופן ההכנה:
1 חותכים גס את הירקות ושמים בקערה עם הקרוטונים או קרעי הלחם. מוסיפים גם את הנענע היבשה.
2 מערבבים בקערה או בצנצנת את מיץ הלימון, שמן הזית והמלח. שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות.
3 מגרדים בפומפייה את הגבינה ומפזרים מעל הסלט. מעטרים במעט סומאק וזעתר ומגישים.