אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

בבושקה עגבנייה, או עגבניות שרי ממולאות

חטיף קטנטן שילדים אוהבים להכין לבד לבד, של עגבנייה קטנה ממולאת בזית וגבינה. אפשר לאכול חם מהתנור ואפשר לחטוף ככה, כמו שזה

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 14/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לפני עשרים וחמש שנה בערך, אבא שלי ביקר באוקראינה במסגרת נסיעה עסקית. נסיעה כזו לא הייתה אז דבר שבשגרה ואבא שלי רצה להביא משהו לילדים, מזכרת מהמקום המיוחד. רק שלא היה מה להביא. אפילו את הקפה שהוא לקח אתו הוא השאיר כמתנה לבעל המלון הקטן שבו התאכסן. אבל היה לו רעיון. הוא ניגש לבעל המלון, שאחרי שקיבל במתנה קפה היה אדיב במיוחד, ושאל באנגלית איפה יוכל לרכוש בבושקה. האיש נראה מופתע מעט ובעזרת סימני ידיים ביקש מאבא שלי לחזור על השאלה. "בבושקה. ב-בו-ש-קה!". ככה אבא לי ידע שקוראים לבובה בתוך בובה בתוך בובה. האיש מהמלון נבהל מאוד וסימן לזקנה שעמדה לצידו להיכנס לחדר האחורי. אבא שלי שמע שהיא נועלת את הדלת. באותו רגע ירד מחדרו המתורגמן שהתלווה לנסיעה ואבא שלי ביקש ממנו לעזור. בעל המלון דיבר מהר ובתנועות ידיים עצבניות. המתורגמן הקשיב, הרגיע, התנצל מאוד ואז הסביר: בבושקה היא השם שניתן בארץ לבובה בתוך בובה בתוך בובה, אבל השם הנכון הוא מטריושקה. בבושקה היא סבתא ובעל המלון חשב שאבא שלי מנסה לקנות את סבתא שלו תמורת קפה.

 

מאז, אפשר להשיג מטריושקות בארץ ובאוקראינה כבר יש קפה. אבל אצלנו בבית עדיין קוראים להן בבושקות. חוץ מבבושקות משחק יש לנו גם בבושקה-עגבנייה. גבינה, בתוך זית, בתוך עגבניית שרי. הכנת הבבושקה דורשת ידיים קטנטנות ולכן זו העבודה של הבנות. גמדת הבית אוהבת אותן אחרי אפייה קצרה. גמדת המשנה אוהבת לחטוף אותן כמו שהן, ללא התערבות תנור ורק את אלה עם הגבינה הצהובה, והקטנה טורפת אותן ככה או ככה.

מרכיבים :

עגבניות שרי

זיתים מגולענים

גבינה בולגרית

גבינה צהובה מגוררת או חתוכה לקוביות קטנות

בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה:

1 ממלאים כל זית בפיסת גבינה בולגרית או בגבינה צהובה.

2 חותכים ומסירים את ראשה של כל עגבניית שרי. אם רוצים חותכים מעט מאוד מתחתית העגבנייה, רק כדי ליצור בסיס יציב.

3 בעזרת ידית של כפית מרוקנים את גרעיני העגבנייה ומכניסים פנימה זית ממולא.

4 אם רוצים, מכניסים לתנור או לטוסטר-אובן לעשר דקות, בחום של 180 מעלות.

5 מקשטים בעלי בזיליקום טריים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות