אוכל
צילום׃ קיקומן

סלט עוף עם טופו וויניגרט אסייתי

סלט מרענן וצבעוני שהוא מנה עיקרית בפני עצמה. אפשר לגוון לפי מה שמתחשק ומה שיש בבית ובמקרר

אבי קונפורטי | קיקומן | פורסם 03/02/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

300 גרם חזה עוף

150 גרם טופו

גזר בינוני קלוף

צנון בינוני

חצי כרוב אדום בינוני

בצל אדום, חצוי

חופן פטריות פרוסות

כוס דחוסה של תערובת עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, נענע, מנטה ובזיליקום סגול)

שתי כפות שומשום

לויניגרט:

חצי כוס רוטב סויה

חצי כוס סוכר חום

חצי כוס חומץ אורז

רבע כוס שמן שומשום קלוי

שליש כוס שמן בוטנים או שמן תירס או שמן זית (כל שמן ייתן תוצאה קצת שונה)

חצי כפית פלפל סצ'ואני כתוש

חצי כפית טוגאראשי

אופן ההכנה:

1 צולים חזה עוף על מחבת פסים שתי דקות מכל צד. פורסים את העוף הצלוי לפרוסות דקות. 2. חותכים את הטופו לקוביות בגודל סנטימטר. חותכים את הגזר והצנון לגפרורים, חולטים את הגזר במים רותחים ל-20 שניות ומעבירים לקערה עם מי קרח. 3. חותכים את הבצל והכרוב לרצועות דקות. מערבבים את מרכיבי הוויניגרט. קולים את השומשום במחבת יבשה עד שהוא מזהיב. 4. להגשה: מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה. יוצקים את הוויניגרט ומערבבים בעדינות. מסדרים את הסלט בערימה גבוהה במרכז צלחת יפה, ומפזרים מעל את השומשום הקלוי. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!