אוכל
צילום׃ istockphoto

לחם בריאות בלי שמרים

מאפה נהדר, טעים ומזין היישר מתוך קורס הבישול של פיליס גלזר. קלאסי לארוחת בוקר, עם חמאה או גבינה בצד

פיליס גלזר | mako אוכל | פורסם 01/05/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכיכר בגודל 12X22 ס"מ:

1/4 1 כוסות קוואקר

1 כוס קמח מלא 70%

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

¼ כפית קינמון או כוסברה יבשה

1/2 כפית מלח

50 גרם אגוזי מלך, קצוצים

1/4 כוס שמן

1/3 כוס דבש נוזלי

2 ביצים גדולות, טרופות

1/4 1 כוסות יוגורט נוזלי

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-190 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית אינגליש קייק בגודל 22X12 ס"מ.

2 טוחנים את הקוואקר במעבד מזון או בבלנדר. מעבירים לקערה גדולה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה, קינמון ומלח ומערבבים. מוסיפים תוך כדי ערבוב את האגוזים.

3 בקערה שנייה טורפים שמן, דבש וביצים. מוסיפים את התערובת לקערת הקמח ומערבבים היטב בכף עץ עד לקבלת תערובת אחידה.

4 יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים בתנור החם כ-45 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי. אם החלק העליון של הלחם משחים מהר מדי, מנמיכים מעט את חום התנור או מכסים בנייר אלומיניום (שאני מנסה להימנע משימוש בו מסיבות אקולוגיות).

5 מוציאים את התבנית ומצננים על רשת כ-20 דקות. מעבירים סכין חדה סביב הדפנות ומחלצים את הלחם. מצננים לפחות שעה וחצי לפני שפורסים.

* המתכון מתוך סדנת "אפייה בריאה בקלי קלות" של פיליס גלזר, הנערכת במטבחה הפרטי בתל אביב.

>> לתאריכי הסדנאות הקרובות

>> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום! >> לכל המתכונים לשבועות