צילום׃ ספי סמדר, יחסי ציבור
סלט סלק טרי בויניגרט של מיץ רימונים
סלט צבעוני של סלק וגבינת קשקבל - מנת פתיחה חגיגית לראש השנה
| מחלבות "גבינות השומרון"
| פורסם 19/08/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
4 סלקים טריים יפים
50 גרם צנוברים קלויים
2 כפות של נענע קצוצה
2 כפות של כוסברה קצוצה
4 שזיפים מיובשים מגולענים
4 כפות של מיץ רימונים
1 כף חומץ בלסמי
2 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
מלח פלפל
גבינת קשקבל שומרון
סוכר חום
אופן ההכנה:
1 קולפים סלקים וחותכים לקוביות של 1x1 ס"מ.2. מכינים להכין מרינדה ממיץ רימונים, חומץ בלסמי, סילאן, שמן זית, מלח ופלפל.
3 קוצצים שזיפים לרצועות דקיקות.
4 פורסים גבינת קשקבל לקוביה של 10x10 בעובי 1/2 ס"מ , מפזרים מעל מעט סוכר חום ושורפים עם ברנר, כמו קרם בורלה, או מכניסים לתנור במצב גריל לחצי דקה עד שמשחים.
5 מערבבים את כל המרכיבים ומקשטים מעל עם פרוסות גבינת הקשקבל.