אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סלט אטריות אורז עם גזר ובצל ירוק

הנה לכם מתכון לסלט מזין עם אטריות שאפילו לא צריך לבשל: רק מניחים את האטריות בתוך מים רותחים, מחכים עשר דקות וטורפים. בריאות בנוסח אסייתי

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 12/11/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 68 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

סלט ממש פשוט, מהיר להכנה וטעים. האטריות - מאורז מלא, הרוטב - סויה מתקתק; במקום להשתמש ברוטב טריאקי תעשייתי, אני מכינה רוטב סויה בעצמי. אני מוסיפה לסויה דבש, מייפל או סילאן, והתוצאה - בריאות בנוסח אסייתי.

מרכיבים (4 מנות):

200 גרם אטריות אורז מלא דקיקות

3 גזרים חתוכים לגפרורים דקים

3 גבעולי בצל ירוק חתוך לרצועות

לרוטב:

1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק

3 כפות סויה אמיתית

3 כפות סילאן

כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:

1 מניחים את האטריות בסיר ומוסיפים מים רותחים עד לגובה של כ-3 ס"מ מעל האטריות. מכסים ומניחים ל-10 דקות. מסננים וסוחטים מעט, ומניחים להצטנן.

 

2 בקערה בינונית מערבבים את רכיבי הרוטב ומערבבים.

 

3 מערבבים את האטריות, הגזר והבצל הירוק בקערה, מוסיפים את הרוטב ומגישים.

 

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 

>> בשבוע שעבר הכנו לאסי מנגו וקקאו