צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
סלט קיץ עם חצילים וטחינה
הסלט הזה הוא ארוחה שלמה, טובה ומשביעה - וזה מה שעושה אותו כל כך כיפי לקיץ. בעצם מדובר בסביח, רק בלי האלמנט המכביד של הפיתה
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 09/07/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
זמן עבודה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: כ-28 שקלים
מרכיבים (2 מנות):
2 חצילים, פרוסים
מעט שמן זית
1 בצל, קצוץ דק
4 עגבניות, קצוצות דק
4 מלפפונים, קצוצים דק
3 ביצים קשות, קלופות וחתוכות לרבעים
12 זיתים, מגולענים וחתוכים גס
1 כף עמבה
3-4 כפות טחינה (ראו מיד)
לטחינה:
1/4 כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד
1 שן שום, קצוצה
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מורחים את פרוסות החציל בשמן משני הצדדים ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, 15 דקות מכל צד.
2 חותכים את פרוסות החציל לריבועים ומערבבים עם כל המרכיבים של הסלט, למעט העמבה והטחינה.
3 מערבבים היטב את כל חומרי הטחינה.
4 יוצקים על הסלט את הטחינה והעמבה, ומגישים.
* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט