המאפינס של גווינת' פאלטרו
טרנד הבריאות לא פסח גם על הכוכבת ההוליוודית והבשלנית, שבספרה החדשה מתמקדת במתכונים ללא גלוטן, חלב ומוצרי סוכר. הנה מתכון מתוך הספר למאפינס בריאים עם בטטות מתוקות ומייפל
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
בטטה גדולה
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס חלב שקדים לא ממותק (אפשר להחלב בכל חלב אחר)
3/4 כוס סירופ מייפל (אמיתי, ללא תוספת סוכר) ועוד 2 כפות להברשה
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח ללא גלוטן (אם הוא לא מכיל קסטן גאם, יש להוסיף כפית ממנו. מי שלא רגיש יכול להחליף בקמח רגיל)
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות סודה לשתייה
1/2 1 כפיות תערובת חמישה תבלינים (אפשר למצוא בחנויות המזרח הרחוק, או להכין לבד - זה מכיל כוכב אניס, ציפורן, קינמון, פלפל סצ'ואן חריף וזרעי שומר טחונים)
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2 דוקרים את הבטטה בעזרת מזלג במספר מקומות, מניחים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור לכשעה, עד שהבטטה מתרככת. מניחים בצד לצינון.
3 מקלפים את הבטטה ומועכים את בשרה בקערה בעזרת מזלג. טורפים פנימה את שמן הזית, חלב השקדים, המייפל ותמצית הווניל.
4 בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה התבלינים והמלח. מקפלים את התערובת היבשה אל תוך התערובת הרטובה.
5 מרפדים תבנית מאפינס (של 12 יחידות) בנייר אפייה ומחלקים באופן שווה את התערובת בתבנית. אופים בחום של 200 מעלות 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא נקי. בחמש הדקות האחרונות של האפייה - מוציאים את המאפינס מברישים אותם ב-2 כפות של מייפל סירופ ומחזירים לתנור. מצננים לפני ההגשה.
* המתכון לקוח מתוך הספר "It's All Good" של גווינת' פאלטרו. כאן אפשר לצפות בפאלטרו מכינה את המאפינס יחד עם רייצ'ל ריי:
(מקור)הכנתם? ספרו לנו איך יצא!