סלט גרגיר הנחלים
סלט עלים מיוחד
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
אפשר בסלט זה להשתמש גם ברוקט במקום בגרגיר, הם שניהם מאותה משפחה, משפחת המצליבים. משפחה זו ידועה בשל תכולת הגופרית שבה ומכאן פעילותה נוגדת הסרטן.
מרכיבים :
500 גרם גרגיר הנחלים
3 גבעולי סלרי
1 מלפפון
3 תפוזים בינוניים
1 בצל אדום
שלושת רבעי כוס עירית קצוצה
חצי כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים
לרוטב
רבע כוס שמן זית
רבע כוס מיץ לימון
2 כפיות קליפת תפוז מגוררת
1 כפית חרדל
פלפל שחור טחון טרי
1 כף דבש
אופן ההכנה:
שוטפים ומסננים היטב את כל הירקות. חותכים את גרגיר הנחלים לקטעים קצרים ומשליכים את הגבעולים העבים והסיביים. חותכים את הסלרי למקלונים דקים באורך 5 ס"מ. קולפים את המלפפון, חוצים אותו לאורך, מוציאים את הגרעינים ולאחר מכן פורסים אותו לרוחב, לפרוסות דקות. קולפים את התפוזים, מקפידים להסיר את כל הציפה הלבנה וחותכים את התפוזים לפלחים בין הקרומיות הלבנות. מאחסנים את כול המרכיבים במקרר עד לשימוש.
להכנת הרוטב לסלט: מכניסים שמן, מיץ, קליםת תפוז מגוררת, חרדל, פלפל ודבש לצנצנת בעלת מכסה מתברג. סוגרים את הצנצנת ומנערים היטב לשילוב כול המרכיבים. מניחים את כל מרכיבי הסלט, מלבד האגוזים, בקערה. יוצקים את הרוטב, מערבבים ובוזקים את האגוזים.