אוכל
צילום׃ istockphoto

סלט גרגיר הנחלים

סלט עלים מיוחד

עדי רם | טבע הריפוי | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

‏‏‏אפשר בסלט זה להשתמש גם ברוקט במקום בגרגיר, הם שניהם מאותה ‏משפחה, משפחת המצליבים. משפחה זו ידועה בשל תכולת הגופרית שבה ‏ומכאן פעילותה נוגדת הסרטן.

מרכיבים :

‏500 גרם גרגיר הנחלים‏
‏3 גבעולי סלרי‏
‏1 מלפפון‏
‏3 תפוזים בינוניים‏
‏1 בצל אדום‏
שלושת רבעי כוס עירית קצוצה
חצי כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים

לרוטב

רבע כוס שמן זית
רבע כוס מיץ לימון
‏2 כפיות קליפת תפוז מגוררת‏
‏1 כפית חרדל‏
פלפל שחור טחון טרי
‏1 כף דבש‏

אופן ההכנה:

שוטפים ומסננים היטב את כל הירקות. חותכים את גרגיר ‏הנחלים לקטעים קצרים ומשליכים את הגבעולים העבים והסיביים. חותכים ‏את הסלרי למקלונים דקים באורך 5 ס"מ. קולפים את המלפפון, חוצים אותו ‏לאורך, מוציאים את הגרעינים ולאחר מכן פורסים אותו לרוחב, לפרוסות ‏דקות. קולפים את התפוזים, מקפידים להסיר את כל הציפה הלבנה וחותכים ‏את התפוזים לפלחים בין הקרומיות הלבנות. מאחסנים את כול המרכיבים ‏במקרר עד לשימוש.‏

להכנת הרוטב לסלט: מכניסים שמן, מיץ, קליםת תפוז מגוררת, חרדל, פלפל ‏ודבש לצנצנת בעלת מכסה מתברג. סוגרים את הצנצנת ומנערים היטב לשילוב ‏כול המרכיבים.‏ מניחים את כל מרכיבי הסלט, מלבד האגוזים, בקערה. יוצקים את הרוטב, ‏מערבבים ובוזקים את האגוזים.‏