כרוב סגול ממולא בכל טוב
אנחנו בטוחים שכרוב ממולא כבר יצא לכם לטעום בחיים, אבל מה לגבי כרוב סגול ממולא באורז מלא עגול? קבלו את אותה הגברת בשינוי אדרת - צבעונית, בריאה, צמחונית ומתקתקה מהצפוי
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 כרוב סגול
למלית:
1 כוס אורז מלא עגול
2 כפות שמן זית
1 בצל
חופן עלי נענע טריים
1 תפוח מזן גרני סמית (חמוץ)
2 כפות קליפות תפוזים מסוכרות קצוצות (או 2 כפות צימוקים קטנטנים)
3 כפות בצל מטוגן יבש
1 כפית מלח
1 כוס מים
לרוטב:
חצי כוס תרכיז סיידר תפוחים טבעי
שלושת רבעי כוס יין אדום
כוס וחצי מים
אופן ההכנה:
1 משרים את האורז המלא בקערה עם מים רותחים לרבע שעה. מסננים.
2 ממלאים סיר עמוק (שיכול להכיל בקלות את הכרוב) במים עד חציו, ומרתיחים.
3 מוציאים את מרכז הכרוב בעזרת סכין חדה ומכניסים את הכרוב למים הרותחים. מבשלים 15 דקות, עד שהעלים נפרדים בקלות ומתרככים.
4 מוציאים את הכרוב, מניחים במסננת, מצננים ומפרידים לעלים. אם יש עלים שעדיין לא נפרדים, מחזירים לסיר וחוזרים על הפעולה.
5 מכינים את המלית: קוצצים את הבצל ועלי הנענע, מקלפים את התפוח ומגררים בפומפייה. מחממים היטב מחבת רחבה. מוסיפים את שמן הזית והבצל הקצוץ, מערבבים ומטגנים כ-2 דקות.
6 מוסיפים למחבת את האורז, הבצל המטוגן היבש, קליפות ההדרים, התפוח והמלח ומערבבים היטב.
7 מוסיפים כוס מים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. אחרי הרתיחה מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות, או עד שהמים נספגים. נותנים למלית להצטנן.
8 ממלאים את הכרוב: פורסים עלה כרוב על משטח נקי, מניחים עליו כף-שתיים מהמלית (תלוי בגודל העלה) ומקפלים מבסיס העלה. מקפלים את השוליים פנימה ומגלגלים.
9 מסדרים את העלים המגולגלים בסיר כשהם צמודים אחד לשני והחלק האחרון שסגרנו מופנה כלפי מטה.
10 בקערה מערבבים את מרכיבי הרוטב. יוצקים את הרוטב לסיר ומסדרים את עלי הכרוב הממולאים. מכסים ומביאים לרתיחה.
11 מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כשעה.
* נשארה לכם מלית? פזרו אותה בסיר מעל הכרוב הממולא.