סלט פטריות פורטבלו
מתכון מיוחד של השפית מיקה שרון
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
לסלט:
16 פטריות פורטבלו גדולות ושלמות
400 גרם טופו חתוך לקוביות
4 חתיכות אינרי (טופו מעובד) - לא הכרחי
1/2 כוס אצות איזיקי מושרות במים רותחים (לפי ההוראות על האריזה)
3 בצל ירוק פרוס לטבעות דקיקות
1 פלפל אדום קצוץ
2 כפות שמן זית
לרוטב:
רבע כוס שמן שומשום
חצי כוס סויה
1 בצל שאלוט קצוץ
1 צ'ילי אדום קצוץ
4 ענפי כוסברה קצוצים
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת מחורצת (או את תנור האפייה).
2 מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ומשרים בה את קוביות הטופו כחצי שעה.
3 בינתיים מושחים את פטריות הפורטבלו במרינדה בעזרת מברשת וצולים אותן במחבת חמה (אפשר לצלות אותן גם בגריל או בתנור) מספר דקות.
4 בקערה גדולה, מערבבים את עלי החסה וקוביות הטופו.
5 מרכיבים סלט פטריות: יוצרים מערום של עלי חסה וקוביות טופו על צלחת הגשה, מעל מפזרים פלפל אדום, בצל ירוק ופרוסות אינרי. סביב לגבעת הסלט מסדרים את הפטריות הקלויות ומגישים.