אוכל
צילום׃ עודד קרני

סלט פטריות פורטבלו

מתכון מיוחד של השפית מיקה שרון

מיקה שרון | rest | פורסם 16/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לסלט:

16 פטריות פורטבלו גדולות ושלמות

400 גרם טופו חתוך לקוביות

4 חתיכות אינרי (טופו מעובד) - לא הכרחי

1/2 כוס אצות איזיקי מושרות במים רותחים (לפי ההוראות על האריזה)

3 בצל ירוק פרוס לטבעות דקיקות

1 פלפל אדום קצוץ

2 כפות שמן זית

לרוטב:

רבע כוס שמן שומשום

חצי כוס סויה

1 בצל שאלוט קצוץ

1 צ'ילי אדום קצוץ

4 ענפי כוסברה קצוצים

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת מחורצת (או את תנור האפייה).

2 מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ומשרים בה את קוביות הטופו כחצי שעה.

3 בינתיים מושחים את פטריות הפורטבלו במרינדה בעזרת מברשת וצולים אותן במחבת חמה (אפשר לצלות אותן גם בגריל או בתנור) מספר דקות.

4 בקערה גדולה, מערבבים את עלי החסה וקוביות הטופו.

5 מרכיבים סלט פטריות: יוצרים מערום של עלי חסה וקוביות טופו על צלחת הגשה, מעל מפזרים פלפל אדום, בצל ירוק ופרוסות אינרי. סביב לגבעת הסלט מסדרים את הפטריות הקלויות ומגישים.