צילום׃ יונית נפתלי
סלט טופו ושעועית ירוקה
לא רק לצמחוניים
| טבע הריפוי
| פורסם 22/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לסלט
חבילת טופו
חבילת נבטים
חבילת פטריות שמפיניון טריות
רבע ק"ג שעועית ירוקה טרייה
שמיר קצוץ (לפי הטעם)
בזיליקום קצוץ (לפי הטעם)
שקדים קלופים חצויים
לרוטב
לימון גדול סחוט
רבע כוס שמן זית
מעט חומץ יין (לא חייב)
שתי שיני שום מעוכות
כף חרדל דיז`ון
אופן ההכנה:
לחתוך את הטופו לקוביות ולהשרותם בתוך רוטב סויה תמרי מהול במים, במשך כשעתיים. ניתן לטגן בשמן עמוק או לאפות בתנור/טוסטר אובן עד להשחמה. את השעועית לנקות היטב ולאדות בסיר אידוי שבע עד עשר דקות. את הפטריות לחתוך לאורך לפרוסות דקות. להכניס את המוצרים לתוך קערת עץ ולהוסיף את שאר החומרים.
להכנת הרוטב: להכניס את כל המוצרים לתוך שייקר (ניתן לאלתר מצנצנת קטנה עם מכסה). לנער היטב, לשפוך על הסלט ולערבב.