אוכל

אשישים (לביבות עדשים כתומות ודבש)

מרגישים שאתם צריכים בוסט של אנרגיה? אתם מוזמנים לנסות אשישה או שתיים - לביבות העדשים המתקתקות שדוד המלך בעצמו היה אוכל בשביל לקבל כוח. תודה למוזאון ארצות המקרא על מתכון מגניב אש

מוזאון ארצות המקרא ירושלים | mako אוכל | פורסם 30/09/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.7 94 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

האשישית - לביבת עדשים עם דבש - הייתה בתקופת המקרא "חטיף אנרגיה" פופולרי, שאותו חילק דוד המלך להמוני העם המותשים שרקדו עמו כל היום בעת העלאת ארון ה' לירושלים. ייתכן גם שזה מה שאכל רגע לפני שיצא לקרב המפורסם בינו לבין הענק הפלישתי.

 

במשנה, שנחתמה 1,200 שנה אחרי דוד המלך, קיים רמז למרכיב העיקרי שהכילו האשישות (משנה, נדרים ו י), אבל את המתכון המלא מצאנו בתלמוד הירושלמי. בתלמוד מסופר: "רבי יסא מצפורי הלך לבקר את רבי יוסי באשתמוע שביהודה והוא כיבד אותו במאכל לא מוכר בגליל: עדשים קלויים, טחונים, מגובלים בדבש ומטוגנים ואמר לו אלה הם האשישים" (ירו', נדרים ו י).

מרכיבים :

2 כוסות עדשים אדומות או כוס קמח עדשים טחון

2 כפות גדושות קמח

2 כוסות מים

שליש כוס דבש

חצי כפית מלח

רבע כפית קינמון (לא חובה)

שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1 קולים את העדשים על מחבת יבשה.

2 טוחנים במעבד מזון ומנפים כמה פעמים בנפת משי, להסרת הקליפה (אם יש קמח עדשים טחון – אין צורך בשלבים הללו).

3 מעבירים את קמח העדשים לקערה.

4 מוסיפים את 2 כפות הקמח והמים ומערבבים לעיסה חלקה.

5 מוסיפים את הדבש, המלח והקינמון ומערבבים.

6 מחממים מעט שמן במחבת ויוצקים בעזרת כף לביבות שטוחות. מטגנים על להבה נמוכה זמן קצר, שלא יישרף (בגלל תכולת הדבש הגבוהה), הופכים ומטגנים מהצד השני.

* המתכון באדיבות מוזאון ארצות המקרא ירושלים, ייעוץ קולינרי: ד"ר טובה דיקשטיין, מומחית קולינרית לבישול תנ"כי.

* הסרטון הופק במסגרת התערוכה החדשה במוזאון ארצות המקרא ירושלים "בין דוד לגוליית - חידת קיאפה", שחושפת לראשונה בפני הציבור הרחב ממצאים ייחודיים מתקופת ראשית המלוכה בישראל מאתר ארכיאולוגי מסתורי שנחשף לפני שנים בודדות בעמק האלה. האתר, חירבת קיאפה, שוכן בסמוך למקום שבו התרחש הקרב המפורסם בין נער רועים צעיר שכל ציודו קלע וחמישה חלוקי נחל לבין ענק אימתני מצויד בכלי נשק מהמשוכללים ביותר בתקופתו. בתערוכה ניתן לראות בין היתר איך נראה מטבח ישראלי-יהודאי בימי ממלכת דוד.