אוכל
צילום׃ Jim Scherer, GettyImages IL

סלט כרוב

מתכון על טהרת המטבח הסקנדינבי

טרינה האנמן | טלגרף | פורסם 22/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם כרוב טרי, קרוע היטב לגזרים
2 גזרים קלופים, חתוכים למקלות דקים
2 תפוחי עץ (סוג מתוק), קלופים וחתוכים לקוביות (ללא הליבה)
2 כפות שמן אגוזים
4 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל
100 גרם שקדים מולבנים
1 כף דבש

אופן ההכנה:

1 בקערה מערבבים את הכרוב, הגזרים והתפוחים.

2 קולים את השקדים במחבת חמה ויבשה עד שהם משחימים מעט. מוסיפים את הדבש. כאשר הדבש מתקרמל מוסיפים 2 כפות של החומץ הבלסמי.

3 מבשלים על להבה נמוכה עד שהנוזלים מתאדים.

4 מסדרים את השקדים על נייר אפייה, בצד, על מנת שיתקררו. לאחר מכן קוצצים את השקדים ומוסיפים אותם לסלט הכרוב יחד עם השמן ו- 2 הכפות הנוספות של החומץ הבלסמי.

5 מתבלים עם מלח ופלפל שחור טחון טרי.