צילום׃ Jim Scherer, GettyImages IL
סלט כרוב
מתכון על טהרת המטבח הסקנדינבי
טרינה האנמן | טלגרף
| פורסם 22/04/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
200 גרם כרוב טרי, קרוע היטב לגזרים
2 גזרים קלופים, חתוכים למקלות דקים
2 תפוחי עץ (סוג מתוק), קלופים וחתוכים לקוביות (ללא הליבה)
2 כפות שמן אגוזים
4 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל
100 גרם שקדים מולבנים
1 כף דבש
אופן ההכנה:
1 בקערה מערבבים את הכרוב, הגזרים והתפוחים.
2 קולים את השקדים במחבת חמה ויבשה עד שהם משחימים מעט. מוסיפים את הדבש. כאשר הדבש מתקרמל מוסיפים 2 כפות של החומץ הבלסמי.
3 מבשלים על להבה נמוכה עד שהנוזלים מתאדים.
4 מסדרים את השקדים על נייר אפייה, בצד, על מנת שיתקררו. לאחר מכן קוצצים את השקדים ומוסיפים אותם לסלט הכרוב יחד עם השמן ו- 2 הכפות הנוספות של החומץ הבלסמי.
5 מתבלים עם מלח ופלפל שחור טחון טרי.