פשטידת נודלס מתוקה
שאריות של נודלס בצד אחד של המקרר ובטטות צלויות בצד השני הולידו את הפשטידה הזאת, שהיא למעשה סוג של קוגל, רק בריא ומזין פי מיליון. משהו מתוק וטוב מתוך ספר חדש
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
המתכון למאכל הטעים הזה התחיל באלתור לפי שיטת ה-Mix & Match: שאריות של נודלס מקמח מלא ובטטה אפויה ישבו להן במקרר ולא היה שום דבר לארוחת ערב. להכין רוטב לכמות קטנה כל כך של פסטה לא התחשק לי, ובטטה אפויה בלבד לא מספיקה בתור ארוחת ערב. אז ערבבתי את הנודלס עם ביצים ועם עוד כמה דברים שהיו במזווה, וכך נולדה הפשטידה הבאה, שמזכירה קוגל קלאסי. במקום להוסיף סוכר אנחנו מנצלים כאן את המתיקות של הבטטה ומסתפקים בקצת סילאן. גם הבחירה בנודלס מקמח מלא מאפשרת ליהנות מחגיגה מתקתקה.
מרכיבים :
3-2 בטטות (כ-500 גרם), לא קלופות
300 גרם נודלס מקמח מלא
3 ביצים
רבע כוס שמן קוקוס מומס או שמן קנולה
רבע כוס סילאן (ללא תוספת סוכר)
רבע כוס מים
חצי כוס קמח מלא או קמח כוסמין
מעט קינמון
קורט מלח
חופן צימוקים כהים
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור ל-180 מעלות. אופים את הבטטות ללא שמן כ-25 דקות, עד שהן רכות. מצננים.
2 מבשלים את הנודלס על פי הוראות היצרן, עד שהן נגיסות אך לא רכות מדי. מסננים ושוטפים במים לצינון.
3 טורפים את הביצים בקערה גדולה. פותחים את הבטטות ומגרדים את בשרן לתוך בלילת הביצים. מועכים עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
4 מוסיפים לתערובת את השמן, הסילאן והמים ומערבבים. מוסיפים את הנודלס, הקמח, התבלינים והצימוקים ומערבבים היטב.
5 יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים 30-25 דקות, עד שהתערובת מתייצבת וחלקה העליון משחים. מצננים מעט ופורסים.
המתכון מתוך הספר החדש "פשוט לגדל בריא" בהוצאת מודן, 108 שקלים.