אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

מרק עגבניות עם קוואקר

מקבלים את הצינה החורפית בזרועת פתוחות עם מרק סמיך, מחמם, בריא ומשביע - ובעיקר ממש טעים

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 01/01/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 119 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 בצל גדול, קצוץ

1 כפית סוכר

2 כפות שמן זית

5 שיני שום, קצוצות

8-10 עגבניות בינוניות, אדומות ובשלות

1/3 כוס קוואקר

4 כוסות מים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

להגשה: עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

 1 מערבבים בסיר בצל, סוכר ושמן זית. מאדים על אש בינונית עד שהבצל שקוף. מוסיפים שום ומאדים 3 דקות נוספות.

2 חותכים 2-3 עגבניות לקוביות קטנות ואת השאר מגררים על פומפייה או מרסקים במעבד מזון. מוסיפים את העגבניות לסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים ללא מכסה 12 דקות. מערבבים מדי פעם.

3 בינתיים קולים את הקוואקר על מחבת יבשה בחום גבוה עד להזהבה. מערבבים כל הזמן ונזהרים שלא יישרף.

4 מוסיפים לסיר קוואקר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית-נמוכה, ברתיחה עדינה ובסיר מכוסה, 15 דקות. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.

5 מניחים למרק לעמוד כ-10 דקות לפני שמגישים. בהגשה מפזרים עלי בזיליקום קצוצים.

* אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!