אוכל
צילום׃ Elena Korostelev, Istock

קומפוט במרכיב אחד

גם נפטרים מהפירות רגע לפני שהם מרקיבים, גם מרוויחים לפתן מתוק, טעים ומרענן. לזה אנחנו קוראים הברקה

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 08/07/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 96 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כבר פגשנו מתכונים בשלושה מרכיבים, ואפילו בשניים. היופי במתכון הזה הוא שיש בו מרכיב אחד - הפירות שיש לכם בבית - וחוץ מזה לא צריך כלום. לא מים, לא סוכר, רק פירות וסיר. יתרון נוסף של המתכון זה שהוא משתמש בכל הפירות שאיש כבר אינו רוצה לאכול - הפחות טריים, המקומטים והלא יפים, אלה שבעוד רגע הייתם מוותרים עליהם לחלוטין וזורקים לפח בצער. הלפתן מקבל הכל, ועושה את זה באהבה.

מרכיבים :

אילו פירות שיש בבית: נקטרינות, אפרסקים, שזיפים, דובדבנים וכו'

אופן ההכנה:

1 חותכים את הפירות לחצאים או רבעים, ומעבירים לסיר בעל תחתית עבה (זה חשוב, אחרת הם עלולים להישרף).

2 מכסים את הסיר ומבשלים 20-30 דקות על אש קטנה, עד שהפירות רכים ועטופים במיץ סמיך (אפשר להוסיף ממש מעט מים בהתחלה, אם רוצים).

3 מצננים היטב ומגישים עם כפית (אפשר גם עם יוגורט, דייסת קוואקר, גלידת וניל ועוד).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!