קומפוט במרכיב אחד
גם נפטרים מהפירות רגע לפני שהם מרקיבים, גם מרוויחים לפתן מתוק, טעים ומרענן. לזה אנחנו קוראים הברקה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
כבר פגשנו מתכונים בשלושה מרכיבים, ואפילו בשניים. היופי במתכון הזה הוא שיש בו מרכיב אחד - הפירות שיש לכם בבית - וחוץ מזה לא צריך כלום. לא מים, לא סוכר, רק פירות וסיר. יתרון נוסף של המתכון זה שהוא משתמש בכל הפירות שאיש כבר אינו רוצה לאכול - הפחות טריים, המקומטים והלא יפים, אלה שבעוד רגע הייתם מוותרים עליהם לחלוטין וזורקים לפח בצער. הלפתן מקבל הכל, ועושה את זה באהבה.
מרכיבים :
אילו פירות שיש בבית: נקטרינות, אפרסקים, שזיפים, דובדבנים וכו'
אופן ההכנה:
1 חותכים את הפירות לחצאים או רבעים, ומעבירים לסיר בעל תחתית עבה (זה חשוב, אחרת הם עלולים להישרף).
2 מכסים את הסיר ומבשלים 20-30 דקות על אש קטנה, עד שהפירות רכים ועטופים במיץ סמיך (אפשר להוסיף ממש מעט מים בהתחלה, אם רוצים).
3 מצננים היטב ומגישים עם כפית (אפשר גם עם יוגורט, דייסת קוואקר, גלידת וניל ועוד).
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!