צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור
סלט קר של קוסקוס, עגבניות שרי וחמוציות
בתוספת פטרוזליה ועירית
אבירם דותן | מסעדת JOY
| פורסם 12/07/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
500 גרם קוסקוס אינסטנט
2.5 כוסות מים חמים
1 כפית מלח
3 כפות שמן
1/4 כפית כורכום
לסלט:
200 גרם עגבניות שרי חצויות
10 גרם חמוציות
עלי פטרוזליה מופרדים (15 י"ח עלים)
צרור של עירית קצוצה
2 כפות חומץ שרי
שמן זית
מעט מלח פלפל
אופן ההכנה:
1 הכנת הקוסקוס: מערבבים את החומרים היטב (חוץ מהמים) על מנת שכל הגרגרים יעטפו בשמן ובתבלינים. 2. מוסיפים את המים החמים ומכסים בניילון ניצמד למשך 15 דקות. 3. פותחים את הניילון לאחר 15 דקות ובעזרת מזלג מפרדים את הקוסקוס עד לקבלת גרגרים אחידים וללא גושים. 4. הכנת הסלט: מחממים תנור ל 200 מעלות. 5. מניחים את עגבניות השרי החצויות בתבנית, מזלפים עליהן שמן זית, מלח ופלפל וצולים בתנור 20 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר. 6. בקערה מערבבים את כל המרכיבים יחד. משלימים בתיבול של מלח פלפל.