אוכל
צילום׃ istockphoto

סלט טונה מעושנת

מתכון נהדר לסלט עשיר וטעים

| rest | פורסם 16/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 עלי חסה אמריקאית
6 עלי רוקט
1 לב ארטישוק
8 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
חופן גרגרי תירס מתוק
חופן נבטים
1/2 בצל סגול
מעט שמן זית
מעט חומץ בלסמי
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית לטיגון
1/4 כפית שום כתוש
1/2 1 כפות חרדל דיז'ון עם גרגירים
50 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם טונה אדומה מעושנת, פרוסה דק
1 כף בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

חותכים את החסה, הרוקט, לב הארטישוק והבצל חיתוך גס ומעבירים לצלחת הגשה. מוסיפים לקערה את עגבניות השרי, גרגירי התירס והנבטים ומתבלים במלח ופלפל שחור, חומץ בלסמי ושמן זית. במחבת קטנה מחממים מעט שמן זית, מוסיפים את השום, וכשהוא מזהיב קלות מוסיפים את החרדל, הבצל הירוק והשמנת המתוקה ומערבבים היטב. מוסיפים למחבת את הטונה האדומה, מקפיצים מעט במחבת עד שהרוטב עוטף את הטונה. משאירים על האש כשתי דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך מעט, מסירים מהאש ומפזרים מעל הסלט.