אוכל
צילום׃ istockphoto

לזניית ירקות

לזניה צמחונית עשירה ומענגת

פרנק אזולאי | עושים חיים וטעים | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

תפוחי אדמה גדולים מאד
4 פלפלים אדומים קלויים
4 פלפלים צהובים קלויים
4 קישואים (זוקיני)
6 לבבות ארטישוק
200 גרם חצילים קלויים
200 גרם גבינת פרמז'ן
4 כפות חמאה מותכת
פלפל ומלח
כמה עלי תימין
להגשה: עלי רוקט

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל180- מעלות וקולים את החצילים והפלפלים עד שקליפתם משחימה (40 דקות בערך) 2. בזמן שהפלפלים נקלים מבשלים את תפוחי האדמה כחצי שעה, כדי שיתרככו ואפשר יהיה לחתוך אותם לפרוסות דקות. מניחים להם להצטנן 2. מסירים אצת הקליפה והגרעינים מהפלפלים הקלויים, ממליחים מעט ושמים בצד. 4. מסירים את הקליפה מהחצילים ומניחים במזננת מפלסטיק. 5. חוצים את הזוקיני לשניים, מוציאים את הגרעינים ופורסים דק. מקפיצים את הזוקיני בחבת עם מעט חמאה, מלח ופלפל. 6. שוטפים את לבבות הארטישוק 7. מניחים בתבנית כשכבה ראשונה את פרוסות תפוחי האדמה. מעליהם מניחים את החצילים, ועליהם פרוסות של הפלפל האדום, הזוקיני ולבבות הארטישוק. מעל מניחים שכבה נוספת של תפוחי אדמה. 8. מסדרים שלוש שכבות נוספות מכל הירקות (כשמסדרים לסירוגין שכבה של פלפל אדום ושכבה של פלפל צהוב). 9. מפזרים מעל את גבינת הפרמז'ן ומעט עלי תימין ומורחים מעט חמאה. 10. מכניסים את הלזניה לתנור ואופים בחום של 180 מעלות למשך -20 25 דקות. מוציאים מהתנור ומגישים על מצע של עלי רוקט.