צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל
פשטידת זוקיני מעולה
מדובר בפשטידה רגילה למדי, זה נכון - אבל מה, היא יוצאת טעימה ממש ממש, שזה יותר ממה שאפשר להגיד על רוב הפשטידות בעולם. ומה עם הדיאטה? הכל בסדר, תודה רבה - אתם יכולים לטחון חצי תבנית ועדיין להישאר רזים
דנה בר-אל שוורץ | mako אוכל
| פורסם 09/02/22
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית מלבנית בינונית:
2 בצלים גדולים מאוד
שמן זית לטיגון
4 זוקיני
5 כפות קמח (עדיף כוסמין אבל אפשר גם לבן רגיל)
3 כפות קוואקר
3 ביצים
קופסה של גבינה לבנה
מלח ברוחב לב
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 קוצצים את הבצלים ומטגנים בשמן זית (לא מתקמצנים על השמן, כי זה השומן היחיד שיש בפשטידה) כ-20-30 דקות, עד שהם משחימים יפה.
2 מגררים את הזוקיני על פומפייה או במעבד מזון.
3 מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים.
4 מעבירים לתבנית משומנת ואופים ב-180 כחצי שעה.
* הפשטידה יוצאת נהדר גם עם קישואים רגילים, אבל מכיוון שתכולת הנוזלים שלהם יותר גבוהה - אם משתמשים בקישואים יש לסחוט מהם את הנוזלים היטב בין כפות הידיים לפני שמעבירים לקערה.
* מתעצלים לטגן את הבצל? הפשטידה תצא טעימה גם עם בצל חי (אבל עם בצל מטוגן היא טעימה פי אלף).