אוכל
צילום׃ istockphoto

סלט קייצי

סלט ירוק ועשיר עם טופו, שהוא ארוחה בפני עצמו

| rest | פורסם 16/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 1.2 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 עלי חסה אמריקאית
חופן עלי רוקט
6 פטריות שמפניון
ראש קטן של ברוקלי שהופרד לפרחים
4 גבעולי אספרגוס טרי
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור
100 גרם קוביות מלון
50 גרם קוביות טופו (או 50 גרם פרוסות גבינת עיזים)
מעט שמן זית לטיגון
1 כף גדושה קונפיטורת תאנים
50 מ"ל יין מרסלה
30 גרם גבינה מעושנת מגוררת

אופן ההכנה:

מניחים בקערה את הברוקולי ויוצקים מעליו מים רותחים, מכסים, משהים במים כשתי דקות ומסננים. מניחים את האספרגוס בקערה יוצקים מעליהם מים חמים, משהים כדקה ומוצאים מהמים הרותחים בעזרת מלקחיים. חותכים את כל הירקות (ביניהם גם האספרגוס והברוקולי) חיתוך גס, מניחים בקערה ומתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל הירקות את קוביות המלון. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את קוביות הטופו עד לקבלת גוון זהוב, מוסיפים לטופו את קונפיטורת התאנים ואת יין המרסלה ומבשלים תוך כדי ערבוב מספר דקות עד שהנוזל מצטמצם. מפזרים את הטופו על נוזלי הבישול שלו ומעל הסלט ומפזרים את הגבינה המעושנת.