אוכל
צילום׃ עודד קרני

צימעס של השף מאיר ארביב

תוספת מסורתית ומתוקה מהמטבח האשכנזי

מאיר ארביב | rest | פורסם 16/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קילוגרם גזר
200 גרם שזיפים יבשים מגולענים
100 גרם צימוקים
1/2 ליטר מיץ תפוזים טבעי
1/2 כוס סוכר (לבן או חום)
100 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה)

אופן ההכנה:

קולפים ופורסים את הגזרים לטבעות בינוניות בעוביין. משרים במים חמים את השזיפים והצימוקים כעשר דקות. מניחים בסיר את טבעות הגזר, הצימוקים, השזיפים, התפוזים והסוכר, מכסים במיץ התפוזים ומוסיפים את החמאה. מביאים לרתיחה מעל אש בינונית, כשהנוזל מבעבע, מקטינים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים על אש קטנה כשעה (עד שהגזר מתרכך והסוכר הופך לקרמל), מדי פעם בודקים ומערבבים בעדינות.