סלט ארוגולה ושורש פטרוזיליה
מתכון של ארז קומורובסקי
ארז קומרובסקי | גלובס
| פורסם 01/06/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
3 שורשי פטרוזיליה קלופים
1 אגודת עלי ארוגולה שטופים ומיובשים
5 כפות שמן זית
חצי כוס גרעיני חמניות קלויים
1 כף חרדל דיז'ון חלק
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
3 כפות שמן זית עדין
מלח ים גס ופלפל לבן גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 חותכים את שורשי הפטרוזיליה הקלופים לרצועות דקות. מערבבים עם שמן הזית ומתבלים במלח ים גס ובפלפל לבן גרוס. 2. צולים במחבת טפלון חמה עד שיזהיבו קלות. מקררים לטמפרטורת החדר ומערבבים עם עלי הארוגולה. 3. מתבלים בחרדל ובמיץ הלימון, ומערבבים עם גרעיני החמניות הקלויים. מטפטים עוד מעט משמן הזית העדין, וטועמים. אם צריך עוד טיפה מלח ופלפל, מוסיפים ומגישים.