אוכל
צילום׃ Eising, GettyImages IL

עגבניות ממולאות בעדשים

מנה קלילה ובריאה

| טבע הריפוי | פורסם 25/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

‏‏‏‏3 כוסות מרק צח מירקות‏ או מים
כוס עדשים חומות
כוס בצל קצוץ
רבע כוס גבעולי סלרי קצוצים
כף שום כתוש
‏24 עלי תרד בינוניים‏
‏6 עגבניות קלופות ומרוקנות‏
רוטב טחינה דליל או כוס יוגורט כבשים / עזים 

אופן ההכנה:

1 בסיר גדול מערבבים יחד מרק (או מים), עדשים, בצל, סלרי ושום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- ‏‏35 דקות, רק עד שהעדשים מתרככות. מסננים. משהים בצד 15 דקות. ‏ 2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)‏ 3. בינתיים רוחצים את עלי התרד וחולטים במים רותחים כדקה, רק עד שיתרככו. מעבירים מיד לקערת מי קרח. מסננים ‏ופורשים את העלים לייבוש על מגבות נייר. 4. ממלאים את העגבניות המרוקנות בתערובת העדשים ומכסים כל עגבניה ב – ‏‏4 עלי תרד. ‏ יוצקים את רוטב הטחינה / היוגורט  לכלי הגשה חסין- חום ומסדרים בתוכו את העגבניות. אופים בתנור החם במשך 10 דקות, או ‏עד שהעגבניות נאפות היטב.